ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

  "Το σακούλι με τα ψέματα "
Ψυχογιός, 2007
Εικονογράφηση:
ISBN: 960-453-249-9

Περίληψη:
Η βασιλοπούλα δεν μπόρεσε να λύσει το αίνιγμα του νεαρού Ευτύχη κι ο βασιλιάς θα πει ένα σακούλι ψέματα για να μην πάρει το αγόρι τα φλουριά. Τρεις λαγοί θα βοηθήσουν τον Ευτύχη να δώσει ένα καλό μάθημα στον καυχησιάρη και τσιγκούνη βασιλιά. Και μια χελώνα θα μας μάθει πως τα ζώα μιλούν μόνο στους ανθρώπους που έχουν αγνή και καθαρή καρδιά.

Kριτικές:
"Στις μέρες μας ...τα αληθινά παραμύθια είναι ευπρόσδεκτα. Και μάλιστα, από μια δόκιμη συγγραφέα η οποία, κρατώνταν την κλασική φόρμα, τη συντομία, το μαγικό στοιχείο, τη μεταμόρφωση, τον ανθρωπομορφίσμό ντύνει με σύγχρονο αέρα δρώμενα που αποτυπώνουν την αγάπη, την ευτυχία, την καλοσύνη.
... Στο πρώτο παραμύθι υπερισχύει η ευρηματικότητα των σκηνών και το ποιητικό ύφος, στο δεύτερο η βαθιά οικολογική σοφία των ζώων και στο τρίτο η περιπέτεια και η αγωνία."

Γιάννης Σ. Παπαδάτος
Περιοδικό "Διαβάζω" Φεβ.2008

"Τρία παραμύθια με όλα τα στοιχεία που γοητεύουν τα παιδιά και τους μεγάλους. Οι αληθείς της ζωής, τα ωραία και τα καλά, τα άσχημα και τα κακά, δίνονται με το μαγευτικό τρόπο των παραμυθιών, έτσι που το παιδί μπορεί να θαυμάζει τα καλά..."
Θ.Χ. Περιοδ. "Διαδρομές" Τευχ.89

<< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ


 
  | Αρχική σελίδα | Η Συγγραφέας | Βιβλία & Κριτική | Ερωτήσεις & Απαντήσεις |


:: Copyright (c) 2006 Συγγραφέας Λίτσα Ψαραύτη ::
:: Developed and Hosted by Parasite ::