ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

  "O Δράκος που έφαγε τον Ήλιο"
Πατάκης, 1991
Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
ISBN: 960-293-689-4

Περίληψη:
Tι γίνεται στη Γη όταν ο δράκος τρώει τον Ήλιο; Γιατί τα εφτά κορίτσια ήθελαν ν' ανέβουν στον ουρανό και να γίνουν αστέρια; Για ποιόν έχτισε ένα κρυστάλινο παλάτι η ερωτευμένη Σελήνη; Παραμύθια του ουρανού που με τρόπο μαγικό μαθαίνουν αλήθειες στους μικρούς αναγνώστες.

Kριτικές:
"Ένα ακόμη καλαίσθητο και καλογραμμένο βιβλίο για μικρά παιδιά βγαίνει από το νου, την ψυχή και την πένα της Λίτσας Ψαραύτη."

"...Με όχημα την άρτια γραφή, το λυρισμό, τη σαφήνεια και την ευαισθησία της, η συγγραφέας μας χαρίζει τρεις υπέροχες μαγικές, εύληπτες, αλλά και συναρπαστικές ιστορίες.
"
"Ριζοσπάστης" 22.05.2005

"...Τρία παραμύθια του ουρανού που καθηλώνουν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους αναγνώστες συνθέτουν το νέο βιβλίο της συγγραφέως Λίτσας Ψαραύτη."

"... H Λίτσα Ψαραύτη με το βιβλίο της "O Δράκος που έφαγε τον Ήλιο" προσθέτει ένα ακόμη λαμπερό εκδοτικό διαμάντι στο μεγάλο και αναγνωρισμένο ποιοτικά λογοτεχνικό της έργο."

"Σαμιακός Τύπος" 21.03.2005

"...Με το γλαφυρό της λόγο και με τις θαυμάσιες πολύχρωμες ζωγραφιές της κ. Eλίζας Bαβούρη, οι μικροί αναγνώστες του διδάσκονται, με τρόπο μαγικό, για τα αστρικά φαινόμενα."
Περιοδικό "Μεθόριος του Αιγαίου" Τεύχος 16 2005

"...H συγγραφέας αφηγείται τα παραμύθια σε τρίτο πρόσωπο, αλλά στο τέλος κάθε παραμυθιού εμφανίζεται ολοζώντανη στο προσκήνιο, ερμηνεύοντας άμεσα την αλήθεια που κρύβεται πίσω από κάθε φανταστική ιστορία. Προφανώς με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να εισαγάγει τα παιδιά σε μια κριτική θεώρηση των αρχαίων μύθων, αφού και εκείνοι εκλογικεύουν, με αλληγορικό τρόπο συνήθως, τα περισσότερα οντολογικά ερωτήματα, τα ερωτήματα της δημιουργίας και των φυσικών φαινομένων."

"H απλή γλώσσα και η φαντασία της συγγραφέως σε συνδυασμό με την πολύχρωμη εικονογράφηση της Eλίζας Bαβούρη, η οποία συνειρμικά μας παραπέμπει σε κινέζικη τέχνη με ιπτάμενους αδηφάγους δράκους, δημιουργούν ένα άριστο αποτέλεσμα. Tα τρία παραμύθια του ουρανού είναι βέβαιο πως δε θ' αφήσουν κανένα μικρό ή μεγάλο αναγνώστη τους ασυγκίνητο."
Περιοδικό "Aπόπλους", τεύχος 33-34, 2005

<< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ


 
  | Αρχική σελίδα | Η Συγγραφέας | Βιβλία & Κριτική | Ερωτήσεις & Απαντήσεις |


:: Copyright (c) 2006 Συγγραφέας Λίτσα Ψαραύτη ::
:: Developed and Hosted by Parasite ::