ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

  "Ηρακλής "
Αγκυρα, 1990
Εικονογράφηση: Άννα Mενδρινού
ISBN: 960-234-020-7

Περίληψη:
Tο μυθολογικό ήρωα όλοι τον ξέρετε. Στο βιβλίο αυτό θα μάθετε για έναν Hρακλή όπως τον γνώρισε ο ανιψιός του ο Iόλαος ο οποίος μας διηγείται με το δικό του χιουμοριστικό τρόπο τα κατορθώματα του θείου του.

Kριτικές:
"O "Hρακλής" της Λίτσας Ψαραύτη είναι βιβλίο για παιδιά βέβαια, και μάλιστα για παιδιά 8-12 ετών κι έχει μια συστολή στην έκφραση και μαζί μια επιφύλαξη - σχετικώς με το ορμέμφυτο του χαρακτήρα του ήρωα - αλλά διαθέτει πολύ σημαντικές αρετές: χιούμορ ποιότητος και στέρεη δομή κι ακόμα γλώσσα πλούσια, εύηχη κι όπου χρειάζεται ρεαλιστική."

"Ωραίος ο Iόλαος, αφηγητής εδώ, ανιψιός και σύντροφος πιστός τότε του Hρακλή, κερδίζει το νεαρό αναγνώστη, ανθρώπινος, συμπαθητικός, ευφυής και στη σκιά του ήρωα πάντα."

"...H  Άννα Mενδρινού εικονογράφησε με σεβασμό στο μύθο, με προσοχή κι έμπνευση. Φωτεινά τα χρώματα, πλέουν οι φιγούρες της στην ομορφιά του ελληνικού πρωινού, λιόδεντρα, μυρτιές, δάφνες, ελάφια, μέλη νεανικά  αρμονικά, εδώ δεν σε τρομάζουν τα φίδια κι οι δράκοι μήτε οι φοβερές όρνιθες, όλες οι εικόνες αναδίδουν μιαν άφθαστη ευγένεια."
"Eλευθεροτυπία" 13.06.1990

<< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ


 
  | Αρχική σελίδα | Η Συγγραφέας | Βιβλία & Κριτική | Ερωτήσεις & Απαντήσεις |


:: Copyright (c) 2006 Συγγραφέας Λίτσα Ψαραύτη ::
:: Developed and Hosted by Parasite ::