ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

  "Τάλως, ο χάλκινος γίγαντας της Κρήτης "
Πατάκης, 2006
Εικονογράφηση: Μαρκολίν Μαρίνα
ISBN: 960-16-1843-0

Περίληψη:
Ένα παραμύθι για τον Τάλω, το χάλκινο γίγαντα που φυλούσε την Κρήτη τον καιρό του βασιλιά Μίνωα. Γύρω από τη δράση του μπλέκονται κι άλλα πρόσωπα της μυθολογίας, άνθρωποι και θεοί, που ζουν έντονα πάθη και απίστευτες περιπέτειες: ο Δίας και ο Ήφαιστος, ο Μίνωας και η γυναίκα του η Πασιφάη, ο Μινώταυρος και τ'αδέρφια του, ο Θησέας και η Αριάδνη, η νύμφη Καλυψώ.

Η μάγισσα Μήδεια θ'αχρηστέψει προσωρινά τον Τάλω για να σώσει τους Αργοναύτες. Παράξενα όμως γεγονότα θα συμβούν όταν ο γίγαντας ξαναζωντανέψει.

Ο μεγάλος σεισμός της Σαντορίνης και το τσουνάμι που κατέστρεψε την Κνωσσό, καθώς και η φυγή στην Αθήνα του Θησέα με τη Φαίδρα, θα είναι το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης.

Kριτικές:
"...Γοητευτικό ανάγνωσμα γραμμένο με γνώση και προσοχή."
Ελεύθερος Τύπος, Νοέμβριος 2007

"...Η γνωστή συγγραφέας επιστρατεύει θεούς και μυθολογικούς ήρωες , πολιτισμικά στοιχεία και ιστορικά γεγονότα με μυθοπλαστική δεινότητα, αφηγηματική ενάργεια και άριστο χειρισμό του λόγου και μας δίνει ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί όχι μόνο από μικρούς αναγνώστες."
Γιάννης Παπάδατος, Περιοδικό "Διαβάζω" Δεκ. 2006

"...Αν θέλετε να ανακαλύψετε ένα όντως καλογραμμένο, ενδιαφέρον, μαγευτικό θα λέγαμε, βιβλίο, διαβάστε τον Τάλω της Λ.Ψαραύτη, όπου ο μύθος του χάλκινου γίγαντα, τον οποίο δημιούργησε ο Ήφαιστος... γίνεται ένα γοητευτικό ανάγνωσμα, ελκυστικό για μικρούς και μεγάλους, γραμμένο από μια κορυφαία συγγραφέα που πλουτίζει εδώ και χρόνια την παιδική και νεανική μας λογοτεχνία με το έργο της."
Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Περ. "Διαδρομές", Τεύχος 84, 2006

"...Εποχή απίστευτη και τόπος μυθικός. Και ταξίδια μέχρι τα πέρατα. Και ζωές ξεχωριστές. Και μορφές έντονα γοητευτικές ή έντονα αποτρόπαιες. Και πόσο ωραία τα ζωντανεύει όλα αυτά η συγγραφέας στις σελίδες ενός στην κυριολεξία συναρπαστικού βιβλίου που μπορεί να διαβαστεί και από μεγαλύτερα παιδιά ή ενήλικους. Στο βιβλίο αυτό η Ψαραύτη αναπτύσσει ένα ωραίο, ζωηρό και ζωντανό λόγο, πλούσια χρωματισμένο, ώστε παρασύρεσαι. Εικόνες μαγευτικές, γυναίκες ισχυρές, άντρες επίφοβοι ή φοβισμένοι...κι ένα καλό βιβλίο."
Ελένη  Σαραντίτη, Εφημ. Ελευθεροτυπία, 22 Δεκ. 2006

<< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ


 
  | Αρχική σελίδα | Η Συγγραφέας | Βιβλία & Κριτική | Ερωτήσεις & Απαντήσεις |


:: Copyright (c) 2006 Συγγραφέας Λίτσα Ψαραύτη ::
:: Developed and Hosted by Parasite ::