ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ

  "Oι  Άγγελοι  του Oυρανού"
Πατάκης, 2001
Βράβευση: Bραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς
ISBN: 960-378-902-X

Περίληψη:
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 κινδυνεύουν να ματαιωθούν από τρομοκράτες... Πέντε χιλιάδες παιδιά εξαφανίζονται από τα σπίτια τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες... Στην τελετή της απονομής των βραβείων Νόμπελ ένας επιστήμονας αναρωτιέται πώς βρέθηκε το μενταγιόν του με τα δυο δελφίνια στο λαιμό μιας άγνωστης γυναίκας... Κάποιοι παρακολουθούν όσα συμβαίνουν στη Γη και καταστρώνουν τολμηρά σχέδια.
Ένα μυθιστόρημα με πολύ μυστήριο, που έχει την αρχή του στο προηγούμενο βιβλίο της συγγραφέα, το μυθιστόρημα "Ανάσες και ψίθυροι του δάσους". Οι Άγγελοι του Ουρανού κρατάνε το μυστικό τους καλά κρυμμένο και το φανερώνουν μόνο στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.

Kριτικές:
"Και αυτό το μυθιστόρημα της Λίτσας Ψαραύτη, και μέσω της ασύλληπτης περιπέτειας στο Διάστημα μιας παρέας παιδιών, τις ίδιες ανησυχίες εκφράζει, προτείνοντας μάλιστα ως μοναδική σωτηρία τη συνείδηση του ανθρωπισμού και τη συνεργασία των λαών. Θα μπορούσε κάποιος, εκ πρώτης όψεως, να χαρακτηρίσει μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας το έργο "Oι άγγελοι του ουρανού". Είναι. Αλλά όχι μόνον αυτό. Μέσα από τις - οπωσδήποτε - προσεγμένες και - ασφαλώς - καλογραμμένες σελίδες του (μια και η συγγραφέας διαθέτει ολοκληρωμένα εκφραστικά μέσα) εκφράζονται εύγλωττα όχι και λίγες ιδέες και έννοιες που έχουν να κάνουν με τη ζωή, τη διάρκεια και την ποιότητά της, όπως: ευνομία, συντροφικότης, ευψυχία. Και επινοητικότης και ανυποταγή. Και ακόμα η εμπιστοσύνη και η στοργή στην πατρίδα κάθε ανθρώπου, τη Γη.
Γράψαμε προηγουμένως για προσεγμένες σελίδες. Θα προσθέταμε: και αφάνταστα μελετημένο κείμενο, που παρέχει τεράστιες και ειδικές γνώσεις, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, που είναι περιπετειώδες, και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, όχι μόνο του νεαρού, διαδραματίζεται σε τεχνητή διαστημική αποικία, δημιούργημα της γαλαξιακής Ομοσπονδίας."
Ελένη Σαραντίτη "Ελευθεροτυπία" 17.08.2001

"Ένα βιβλίο καθαρά E.Φ. πολύ αξιόλογο. Εξελίσσεται στη σύγχρονη εποχή, και στο έργο βρίσκουμε πολλά στοιχεία από τον κόσμο της τεχνολογίας. Σωστό γράψιμο, περιπέτεια και γλαφυρό ύφος."
Περιοδικό "Διαβάζω" 1989

"Το βιβλίο, ένα κράμα αστυνομικού και κοινωνικού μαζί μυθιστορήματος σε ατμόσφαιρα περιπέτειας και μέσω της ρέουσας γραφής του, επιτυγχάνει να αιχμαλωτίσει τον αναγνώστη, μικρό και ενήλικο. H φαντασία εναλλάσσεται με την πραγματικότητα και θέματα καθημερινά αλλά και παγκόσμια, προβαλλόμενα στο μέλλον, μεταμορφώνονται σε ζητήματα οικουμενικής αλληλεγγύης, εφικτά και για το παρόν. Τα θέματα έχουν σχέση με την εποχή μας και συνάμα με όλη την πορεία της Γης από τότε που εμφανίστηκε. Με την Ολυμπιακή ιδέα, την καταστροφή της φύσης, την τρομοκρατία, τα άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α. Οι γνώσεις, κατάλληλα τοποθετημένες σε ενδιαφέρουσες τοπογραφικές περιγραφές, αποκτούν ενδιαφέρον και δρουν εμμέσως παιδαγωγικά για τον αναγνώστη."
ΓIANNHΣ ΠAΠAΔATOΣ
"H Λέσχη των Εκπαιδευτικών" Τεύχος 26, 2001

"...Οι Άγγελοι του Ουρανού είναι ένα μυθιστόρημα με πολύ μυστήριο, που έχει την αρχή του στο προηγούμενο βιβλίο της Λίτσας Ψαραύτη, η οποία ξέρει να κρατά καλά το μυστικό και να το αποκαλύψει μόνο στις τελευταίες σελίδες. Ένα ανάγνωσμα γραμμένο με κέφι, φαντασία, λεπτότητα, τρυφερότητα και μαεστρία."
"Ριζοσπάστης" 10.06.2001

<< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ


 
  | Αρχική σελίδα | Η Συγγραφέας | Βιβλία & Κριτική | Ερωτήσεις & Απαντήσεις |


:: Copyright (c) 2006 Συγγραφέας Λίτσα Ψαραύτη ::
:: Developed and Hosted by Parasite ::